Summerwood Residence
Elegant Grandeur


Situated high on the Bountiful east bench, this gracious traditional home is designed for a busy active family and extended family. High paneled ceilings pay homage to the expansive views beyond. The client asked for rooms that could be “used” without fear of wear and tear. Every corner of this home has been thoughtfully approached for function, convenience, and enjoyment. The home revolves around two central gathering areas. The first, more formal area can be found on the main floor with the living room, formal dining and kitchen. The second is on the level directly below. This spacious family gathering and game area opens to a large pool, basketball court and other amenities. A private designated home theater is adjacent.

Exquisite custom millwork can be found throughout the residence. Custom cabinetry was designed for every space and integrated with beams, trim and other finish elements. Coffered ceilings and extensive paneling complete the detailing, giving the home a stately feeling without being too stuffy. Custom interior walnut doors can be found throughout the home. Marble, tile and quartz materials were used in kitchens, baths, utility rooms and laundry areas. Each bedroom has its own private bathroom, and all with their own individual subtle color palette and personality. The residence also features multiple kitchens and wet bar areas for convenience while entertaining large groups of family and friends.

Working deftly with color and texture, the Lisman design team used innovative and durable fabrics throughout the residence, many of them commercial grade for increased cleanability and durability. The color palette for the upper more formal areas is light, allowing the eye to travel to the extensive views and beyond. The lower level features darker and more earthy colors. Giving this portion of the home a comfortable and cozy focus. Custom motorized window treatments and shades were used extensively throughout the house, but concealed unobtrusively so as not to detract from the views.  

Lead Designer LaMar Lisman

Associate Designer Lisman Design Team